Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Erhan Arıklı, Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) mevcut genel başkanın değiştiği takdirde hükümetin de bozulacağı ve o günkü duruma göre şartları değerlendireceklerini, bunun da bir gerçeklik olduğunu dile getirdi.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

UBP’nin iç meselelerine müdahale etme hadsizliğini asla göstermediğini, ama UBP Kurultay’ı sonrası oluşabilecek tüm senaryoların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Arıklı, “UBP’de genel başkan değişirse, hükümet o gün yıkılır. Yeni hükümet o hükümette olur muyuz olmaz mıyız şu an bunun garantisini veremem” değerlendirmesini yaptı.

Ada TV’de konuk olan Erhan Arıklı, Türkiye’nin hükümetin istikrarını desteklediğine dikkat çekerek, “İstikrarın devamını arzuluyoruz, ama UBP üyeleri genel başkanlık değişiminden yana tercihini kullanırsa buna saygı duyarız” dedi.

Erken genel seçim ile ilgili de konuşan Arıklı, UBP’de Genel Başkan değişimi olduğu takdirde bazı kişilerin iç hesaplaşma ile intikam duygusuyla hareket edebileceği gerekçe gösterilerek, erken seçimin kapıyı çalabileceğini ifade etti.