İzmir'de sokakta akıma kapılan biri Kıbrıslı Türk Özge Ceren Abi olmak üzere toplam 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada 42 sanık ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Dava öncesi Özge Ceren Abi’nin babası Ahmet Abi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Özge Ceren Abi’nin ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek açıklamada bulundu.

Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede

Baba Ahmet Abi, "Bu olaydan sorumlu olacak olan kişi ve kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Adaletin tecelli etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

ARIKLI: BU ACI OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da belediye ile elektrik şirketinin birlikte sebep olduğu acı olay nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "İhmaller zinciri sonucu iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu iki vatandaşımızdan biri aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşıydı. Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisiydi. Aile kamu davasını açtı. Biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milletvekilleri ve hükümeti olarak buradayız. Hem aileye destek veriyor hem de bu acı olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

“ADİL BİR YARGILANMA OLMASINI İSTİYORUZ”

Özge Ceren Abi’nin ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, "Bugün Özge Ceren ve İnanç Öktemay'ın ölümü ile ilgili olan davamız İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. 13'ü tutuklu 29'u adli kontrollü serbest 42 sanık hakkındaki davamız bugün başlıyor. Adil bir yargılanma olmasını istiyoruz. Bu olayda kusuru olan tüm suçluların en üstten cezalandırılması için gereken her şeyi yapacağız. Adalet yerini bulsun istiyoruz" dedi.