Altın Patiler Derneği'nden adaya kaçak sokulan hayvanlar hakkında bilgilendirme...

Altın Patiler Derneği'nden  adaya kaçak sokulan hayvanlar hakkında bilgilendirme...
Adamızda kedi /köpek/ kuş / evcil hayvan ticareti yapan bir cok petshop var. Bunun dışında evinde, bahcesinde, garajında , tarlasında hayvan cifleştirip sosyal medyada ticaretini yapan yuzlerce sahıs kişi var.
Bu şahıslarin hic birinin denetimi yapılmamaktadır. Nasil şartlarda bakıldıkları hakkında hic bir bilgi yoktur. Bu insanlar açık isim adres ve numaralarıyla sosyal medya sayfalarında hiç bir ayrım yapmadan satış yapmaya devam ediyordur.
Bu sorunlarla baş edemiyorken yurt dışından adamıza kaçak yollardan ve ithal izni olmadan hayvanlar sokuluyor. Bu hafta Mağusa Limanı'nda adaya sokulmak istenilen canlar" karantinaya alındı. Böyle denetimlerin arttığını görmek dilegiyle..
DUYURU ????????
"İthal İzni alınmadan limanlarımızdan ülkemize canlı hayvan girişi yapılması yasaktır. Bunun yanında Yeşil Hat Tüzüğü gereği canlı hayvanların Kuzey ve Güney Kıbrıs arasında karşılıklı geçisi de yasaktır. Yasal düzenleme bu yönde olmasına rağmen maalesef ülkemize devamlı olarak kaçak şekilde canlı hayvan getirilmekte olduğuna dair ihbarlar almaktayız. Özellikle ülkemizde bulunmayan kuduz virüsü tehlikesi göz önünde bulundurulursa karantina koşullarını karşılamadan yapılan girişlerin insan ve hayvan sağlığı için yaratacağı tehlike anlaşılacaktır. Ayrıca çok sayıda sahipsiz canın ve kapasite üstü dolulukta olan barınakların durumu dikkate alınırsa hayvan ithalinin artıracağı vahimiyet de görülebilecektir.
Bu gerçekten hareketle Gazimağusa Gümrük Şubesi Kaçakçılık Bölümü tarafından yapılan baskında çok sayıda canlı hayvan ele geçirildiği haberini memnuniyetle karşıladığımızı ifade eder, bu gibi denetimlerin artırılmasını talep ederiz."