Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Solingen kentinde düzenlenen şehir festivalinde, bir kişi rastgele bıçakla insanlara saldırarak 3 kişinin ölümüne neden oldu. Olayın ardından saldırganın kaçtığı belirtildi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve sağlık ekibi, acil müdahale gerçekleştirdi.

Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta, olayın yerel saatle 21:37'de meydana geldiğini ve çok sayıda tanığın saldırıya ilişkin polis merkezini arayarak bilgi verdiğini ifade etti. Saldırıda 3 kişinin öldüğünü ve ağır yaralı sayısının 5'e yükseldiğini belirtti. Polis, saldırganı arama çalışmalarına devam ediyor ancak şüpheli hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırının nedenini ve motivasyonunu bilmediklerini belirtti. Reul, "Ölenlerin biri kadın, ikisi erkek. Saldırganın ne amaçla hareket ettiği ve kim olduğu konusunda şu an net bir bilgiye sahip değiliz," dedi. Bakan Reul, spekülasyonlara yer verilmemesi gerektiğini ve polisin soruşturma yaptığı bilgisini verdi.

Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama

Saldırı, Solingen şehrinin 650. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen "Çeşitlilik Festivali" sırasında gerçekleşti. Olayın ardından festivalin 24 ve 25 Ağustos tarihindeki etkinlikleri iptal edildi ve polis, halktan şehir merkezini terk etmelerini istedi.