İnsan eliyle çıkan yangınlar aşırı sıcaklarla birlikte artarken, Ağıllar köyündeki yangının faili de çok tanıdık çıktı!

YANGINA 3 HELİKOPTER MÜDAHALE ETTİ

Uyarılar peş peşe gelmesine rağmen yangın haberleri ciğerlerimizi yakmaya devam ediyor. İskele’ye bağlı Ağıllar köyü girişinde pazar günü çıkan yangın bölge halkına korku dolu saatler yaşattı. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına itfaiye, bölge halkı, Sivil Savunma ekipleri ve İskele Belediyesi görevlilerinin yanı sıra 3 helikopter de destek verdi. Çıkan yangında ilk tespitlere göre yaklaşık 900 dönümlük arazi içinde bulunan kuru otlar, ekinler, maki bitki örtüsü ve muhtelif sayıda çam, harnup ve zeytin ağaçlarının yandığı bildirildi.

GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

İKİNCİ KEZ ALEVLENDİ

Ağıllar köyünde pazar günü öğleden sonra kontrol altına alınan yangın, akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Rüzgârın etkisi ile hızlı bir şekilde ilerleyen yangın, bölge halkına korku dolu anlar yaşattı. Ağıllar Köyü’nde gece yarısı yeniden alevlenen yangın sabaha karşı kontrol altına alındı.  Yangının başlamasıyla birlikte hızla olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, gece boyunca büyük bir mücadele vererek alevlerin köyün diğer bölgelerine sıçramasını engelledi. Akşam saatlerinde yeniden alevlenen yangına, tüm ekiplerin tekrar Ağıllar Köyü’ne intikal etmesiyle birlikte müdahale edilmişti.

ÖNCE TEDBİR

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yangın ve olası afetlere ilişkin bölgede bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ettiklerini ve özellikle yangın olasılığının azaltılması için yol kenarındaki tarlaların biçilmesinin önemine vurgu yaptıklarını söyleyerek, “önce tedbir” dedi. Sadıkoğlu, bu süreçte kenetlenen, anında seferber olan tüm yetkili birimlere ve bölge halkına teşekkür etti.