TFF 1’inci Lig ekiplerinden Adanaspor’un Manisaspor ile oynadığı karşılaşma öncesinde teknik direktör Sol Bamba, otelde rahatsızlandı. Hemen ambulansla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan 39 yaşındaki teknik adam, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Adanaspor Kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını maalesef kaybetmiştir. Camiamızın başı sağolsun..." ifadelerine yer verdi.

Sol Bamba'nın cenazesinin Fildişi Sahili’ne götürülebilmesi için diplomatik görüşmelerin sürdüğü ve cenazenin İzmir’den direkt uçakla Fildişi Sahili’ne götürüleceği bildirildi. Bamba’nın 2021 yılında lenf kanserini yendiği, ancak hastalığın önceki gün nüksettiği öğrenildi.

YDÜ U16 Kız Takımı, Yeni Sezona Hazırlanıyor YDÜ U16 Kız Takımı, Yeni Sezona Hazırlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da yayımladığı başsağlığı mesajında, tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağını duyurdu. Bamba, futbolculuk kariyerinde Trabzonspor’da da forma giymişti.