Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu ve sirkat suçlarından yargılanan Abdo Ilıkan'ın davası dün karara bağlandı. Sanık, 1 Mayıs 2024 tarihinde Güney Kıbrıs'tan ithal ettiği amphetamin ve methamfetamin türü uyuşturucular ile hintkeneviri bulundurmak ve bir soğuk hava kompresörünü çalmak suçlarından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Mahkeme Başkanı Füsun Cemaller, Ilıkan'ın askeri yasak bölgeyi ihlal ederek tutuklandığını, üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde kalıntısı bulunan 2 cam pipet bulunduğunu ve yapılan kan tahlilinde çeşitli uyuşturucuların tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, sanığın uyuşturucu madde kullanma alışkanlığı olduğunun ortaya çıktığını ve birden fazla türde uyuşturucu bulundurmasının ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Başkan Cemaller, sanığın suçları kabul ettiğini ve cezayı belirlerken suçun ciddiyetini, sanığın kişisel durumunu ve kamu yararını dikkate aldıklarını ifade etti. Sonuç olarak, sanığın bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.