İsrail ordusu, Lübnan’a çok sayıda hava saldırısı düzenledi İsrail ordusu, Lübnan’a çok sayıda hava saldırısı düzenledi

ABD Yüksek Mahkemesi, evsizlerin halka açık yerlerde uyumasının belediyeler tarafından yasaklanabileceğini açıkladı. Bu yöndeki bir belediye kararının Anayasa'nın 8. maddesine aykırı olmadığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi Cuma günü, Kaliforniya temyiz mahkemesinin, "barınak alanının yetersiz olduğu durumlarda bu tür kararların zalimce ve olağandışı cezalandırma anlamına geldiğine" ilişkin kararını bozdu.
Yüksek mahkemenin çoğunluğu ile alınan kararda, sokakta uyumaya yasak getirmenin ABD Anayasa'nın 8. maddesini ihlal etmediği belirtildi. 8. maddede "zalimce ve olağandışı cezalar" uygulanamayacağı belirtiliyor
Evsiz insanları savunanlar ise uyuyacak bir yere ihtiyacı olan insanları cezalandırmanın, evsizlerin "suç işlemiş gibi" algılanmasına yol açacağını söylüyor. Demokrat Partili Vali Gavin Newsom, ülkedeki evsiz nüfusunun üçte birinin yer aldığı Kaliforniya'da, kararın yerel yetkililere "güvenli olmayan evsiz kamplaşmasını" sokaklardan temizleme yetkisi verdiğini söyledi. Newsom, "Bu karar, yıllardır yerel yetkililerin elini kolunu bağlayan yasal belirsizlikleri ortadan kaldırıyor" dedi.
Yüksek Mahkeme üyesi Yargıç Neil Gorsuch kararı alan çoğunluk adına yazdığı görüşte belediyelerin endişelerini kabul ederek "Karmaşık bir durum olan evsizliğin arkasında pek çok sebep var. Aynı zamanda gerekli kamu politikası müdahaleleri için de sebep çok" diye yazdı. Gorsuch, sokakta yatmaktan başka çaresi olmayan insanların, "kamp yasağını" ihlal ettikleri için cezalandırılmaları halinde bunu "zorunda kalma" olarak ileri sürebileceklerini öne sürdü. Öte yandan evsiz savunucuları, belediyelerin evsiz insanlara ceza vermesinin krizi daha da kötüleştireceğini söyledi.