ABD Başkanı Joe Biden, Chicago'da düzenlenen Demokratik Ulusal Kongre'de partisine duygusal bir veda konuşması yaptı. Görev süresinin sonuna yaklaşırken kızı Ashley Biden'ın destekleyici sözlerinin ardından sahneye çıkan Biden, gözyaşlarını tutamadı ve "Seni seviyorum Amerika" diyerek konuşmasına başladı.

Biden, başkan yardımcısı Kamala Harris ile elde ettikleri başarıları vurgulayarak, koronavirüs pandemisi sırasında ABD'nin ekonomik güçlendirildiğini ve orta sınıfın yeniden yapılandırıldığını belirtti. Biden, görevi Harris'e devrederken, Demokrat Parti'nin geleceği için umutlu olduğunu ifade etti.

Kamala Harris, kongre sırasında Perşembe günü başkan adaylığını kabul edecek ve Biden’ın veda konuşmasının ardından, Trump'ı yeneceğine dair verdiği sözlerle kalabalığı selamladı. Harris, "Bizim için önemli olan ideallerimiz için savaşalım ve unutmayalım ki biz ne zaman mücadele edersek kazanırız" dedi.

Biden'ın 21 Temmuz'da adaylıktan çekilme kararı, Demokratların sağlığının dört yıl daha ülkeyi yönetmeye uygun olmadığını düşündüğü bir dönemde geldi. Kongrede 2016 seçimlerinde Trump'a karşı kaybeden Hillary Clinton da söz aldı ve Biden'a teşekkür ederek, Harris'in "ABD'nin ilk kadın başkanı" olarak tarih yazma potansiyelini övdü.

Bakan Güler Malezya resepsiyonunda Bakan Güler Malezya resepsiyonunda

Bu arada, kongrenin dışında Filistin yanlısı bir grup, Demokratlar’ın İsrail’e desteğini sorgulayan sloganlar attı. Biden, konuşmasında protestocuların haklı olduğunu ve iki tarafın da çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Kongredeki bu duygusal anlar ve politika tartışmaları, Demokratların gelecek seçim için hazırlıklarını ve adaylarının kamuoyundaki performansını öne çıkardı.