Avrupa Birliği (AB), PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin yer aldığı terör listesine, ABD merkezli aşırı sağcı 'The Base' örgütünü eklediğini duyurdu. AB Konseyi, terörist kabul edilen kişi, kuruluş ve örgütlere yönelik finansal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımları içeren listede güncelleme yaptı. 2018 yılında Rinaldo Nazzaro tarafından kurulan 'The Base', terör eylemlerine karışan aşırı sağcı bir örgüt olarak tanımlanıyor.

BRÜKSEL'DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ BRÜKSEL'DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ

AB'den yapılan açıklamada, 'The Base'in AB üye ülkelerindeki fonlarının, mali varlıklarının ve ekonomik kaynaklarının dondurulmasına karar verildiği belirtildi. Ayrıca, AB ülkelerinin örgüte fon ve ekonomik kaynak sağlaması yasaklandı.

İlk kez 11 Eylül 2001’de ABD’de düzenlenen terör saldırılarından sonra oluşturulan listede, şu anda 22 örgüt ve 15 kişi yer alıyor. AB Konseyi, 2002’de PKK’yı terör örgütleri listesine almıştı.

'The Base' örgütü, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD’nin terör örgütü listelerinde de bulunuyor. Kanada’nın terör örgütleri listesinde 'neo-Nazi' olarak nitelendirilen örgüt, ABD'de yoğun olarak faaliyet gösteriyor. 2020’de ABD’nin Virginia eyaletinde düzenlenen bir mitingde saldırı planladığı ve Kuzey Amerika'da üyeleri için askeri eğitim kampları düzenlediği biliniyor.

Beyaz üstünlüğünü savunan örgütün 5 mensubu, geçen yıl Europol tarafından düzenlenen operasyonda, internette şiddet yanlısı aşırılıkçı propaganda yaymak, yeni kişileri örgüte dahil etmek ve 3D baskı yöntemiyle silah yapma kılavuzu paylaşmak gibi terörist faaliyetler nedeniyle yakalanmıştı. Europol, yapılan aramalarda ele geçirilen silahların ve örgütün terör eylemi yapma hazırlığında olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.