1. World Food İstanbul Uluslararası Gıda ve Teknolojileri Fuarı, 3-6 Eylül tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleştiriliyor. Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın desteğiyle fuara 17 yerli üretici firma ile katılım sağladı. Bu, Odanın yurt dışında düzenlenen ihtisas fuarlarına en yüksek katılım oranı olarak dikkat çekiyor. TC Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yer ve stant desteğiyle gerçekleştirilen fuarda, ülkemiz sanayisinin önde gelen firmaları uluslararası arenada ürünlerini tanıtma ve pazarlama fırsatı buluyor.

Fuar, 12. A Holünde yer alan Kıbrıs Türk stantlarında bal, macun, pekmez, turşu, bakliyat, süt ürünleri, kahve, zeytin ve zeytinyağı gibi geniş bir ürün yelpazesiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, lokum-şekerleme, organik un, dondurma ve donmuş ürünler gibi çeşitli ürünlerin tanıtım ve tadım etkinlikleri de düzenleniyor. Fuar kapsamında, 5 Eylül'de saat 16.30-17.30 arasında ülkemizin genç şeflerinden ve öğretim görevlisi Tanya Kilitkayalı, Kıbrıs’a özgü yemek ve tatlı örnekleriyle bir yemek sunum etkinliği gerçekleştirecek.

KTSO’nun standında Kantara Gıda, Arden Gıda, Gülgün Süt Mamulleri, E'ler Group, Girne Con Kahve gibi firmalar yer alıyor. Fuara katılan diğer firmalar arasında Yeşil Lefke, Diner Sanayi Karpaz Ürünleri, Çıraklı, Mardo, Onan S.U Frozen Foods Ltd., Bafra Gıda, Meriç Süt Ürünleri, Sunsel Enterprises Ltd., Kırnı (Mustafa Hacıali) Ltd., Ustam Unlu Mamulleri, VEG+Organic Products ve Arsal Gıda bulunuyor.

WorldFood İstanbul, 31 yıldır gıda ve içecek üreticileri ile Türkiye’nin önde gelen alıcılarının buluşma noktası olmuştur. Bu fuar, yabancı firmaların Türk gıda sektörünü keşfetmesi, sektördeki önemli kişilerle ve alıcılarla bağlantı kurması için ideal bir ortam sağlıyor. Geçen yıl fuara 38 ülkeden bin 117 katılımcı stant açtı ve 161 ülkeden 64 bin 146 kişi ziyaret etti. Fuar, 14 hol ve 38 bin 148 metrekarelik bir alanda düzenleniyor.

Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür