1980 yılında Teksas'ta kaçırılıp öldürülen hemşirelik öğrencisi Susan Leigh Wolfe'un cinayetinin ardından 40 yıl geçti. Wolfe, 9 Ocak 1980 akşamı bir arkadaşının evine giderken cinsel saldırıya uğrayarak öldürüldü. Cesedi ertesi sabah bir ara sokakta bulundu ve ölümüne boğulma izleri ile kafasına isabet eden bir kurşun neden oldu.

İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan

Olayın hemen ardından polis, tanık ifadeleri ve bulgular doğrultusunda birçok potansiyel şüpheliyi incelemeye aldı. Ancak, yıllar süren araştırmalara rağmen herhangi bir suçlama getirilemedi. 2023 yılında, cinayetle ilgili elde edilen kanıtlar Teksas Kamu Suçları Laboratuvarı'na gönderildi ve burada adli tıp uzmanları tarafından DNA profillemesi yapıldı.

Mart ayında, DNA profilleri Birleşik DNA Endeksi Sistemi'nde tarandı ve 78 yaşındaki Deck Brewer Jr. ile eşleşti. Brewer, daha önce Massachusetts'te suçlardan hüküm giymişti. Yapılan soruşturmalarda, Brewer'ın cinayet günü Teksas'ın Austin ve San Antonio kentlerinde bulunduğu belirlendi. Brewer'a cinayetten dava açıldı.