17 yaşındaki E.H., Kuzey Kıbrıs’a yasa dışı yollarla giriş yaptığı suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. 5 Ağustos 2024 tarihinde Haspolat’ta devriye gezen polis ekipleri, zanlının şüpheli hareketleri nedeniyle kimlik kontrolü yaptı ve E.H.’nin ülkeye yasal bir giriş kaydının olmadığını belirledi.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Polis memuru Şerif Karabardak, mahkemede yaptığı açıklamada, zanlının sorgulama sırasında yasa dışı girişin detaylarını itiraf ettiğini söyledi. E.H., kişi başı 3 bin 400 euro ödeyerek, toplamda 11 kişiyle birlikte tekneyle KKTC’ye geldiğini belirtti. Zanlı, adaya varışlarının ardından kamyonet tarzı bir araca bindirildiklerini, bir saatlik yolculuktan sonra indirildiklerini ve Yunanistan’a geçmek için güneye yönelmelerinin söylendiğini ancak bu süreçte kaybolduğunu ifade etti.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını ve E.H.’nin ülkede yasal statüsünün bulunmadığını belirterek, cezaevine gönderilmesini talep etti. Huzurundaki delilleri ve şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının 20 günü aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Soruşturmanın diğer zanlılar ve yasa dışı geçiş güzergahları üzerindeki çalışmaları devam ediyor.