Girne Belediyesi tarafından Merit International ana sponsorluğunda düzenlenen 'Girne Arkın Group Fest24'ün ilk etkinliği olan 16. Girne Ozanköy Pekmez Festivali, üç günlük yoğun bir programın ardından bu gece sona eriyor. 30 Ağustos Cuma günü başlayan festival, geleneksel pekmez yapımının ve pekmezli tatların tanıtıldığı etkinliklerle dolu dolu geçti.

Son Geceye Özel Etkinlikler

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Festivalin üçüncü ve son gecesi, saat 19:00’da Dance Spot’un ‘Çocuk Bale Dans Gösterisi’ ile başlıyor. Minik dansçıların sergileyeceği bu gösteri, aileler ve katılımcılar için keyifli anlara sahne olacak. Saat 19:15’te, festivalin en çok beklenen etkinliklerinden biri olan ‘Pekmezli Tatlılar Yarışması’ teslim ve değerlendirme süreci başlıyor. Aynı saatte, Çatalköy Esentepe Belediyesi Nostalji Halk Dansları Topluluğu da sahne alarak geleneksel halk danslarıyla izleyicileri coşturacak.

19:30’da dünyaca ünlü psikiyatrist Prof. Dr. Vamık Cemal Volkan, ‘Dışdünyamıza Bakış’ isimli son kitabının tanıtım ve imza etkinliğini gerçekleştirecek. Volkan, kitabında insan psikolojisine dair derinlemesine analizler sunarken, okurlarıyla bir araya gelme fırsatı da bulacak.

Pekmezli Tatlılar ve Müzik Ziyafeti

Gecenin ilerleyen saatlerinde, saat 19:45’te Latin Trio Band sahne alacak. Latin müziğinin ritimleriyle festival alanına neşe katacak olan grup, katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Ardından, ‘Pekmezli Tatlılar Yarışması’ sonuçları açıklanacak ve en iyi pekmezli tatlılar ödüllendirilecek.

Festivalin finali ise saat 21:00’de başlayacak olan Bora Serbülent konseriyle gerçekleşecek. Serbülent, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmak için sahnede olacak.

Girne Arkın Group Fest24 Devam Ediyor

  1. Girne Ozanköy Pekmez Festivali’nin sona ermesiyle birlikte, ‘Arkın Group Girne Fest24’ etkinlikleri 11 Ekim’e kadar devam edecek. 3 Eylül Salı günü Ramadan Cemil Meydanı’ndan başlayacak olan kortej yürüyüşü, Liman’da son bulacak. Ardından saat 20:30’da Liman Kale Sahne’de ‘The Cotton Club Dance Show’ sahnelenecek. Gösterinin ardından ise 21:30’da, Liman Merkez Sahne’de yer alacak ‘Sonare Çok Sesli Korosu’ konseri ile gün son bulacak.

Girne Arkın Group Fest24, birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerle katılımcılara keyif dolu anlar yaşatmaya devam edecek.