Grönholm Metodu seyirci ile buluştu Grönholm Metodu seyirci ile buluştu

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu tarihin Kıbrıs Türk varlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Oğuz, 1 Ağustos'un Kıbrıs'ın fethinin 453'üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) 66'ncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın (GKK) 48'inci yıl dönümleri ile aynı güne denk geldiğini belirtti.

Oğuz, bu tarihlerin, Kıbrıs Türkü'nün adadaki varlığını sürdürme azmini ve direncini simgelediğini, Rum saldırılarına karşı verilen mücadelenin önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Kıbrıs Türk halkının, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte baskılara ve zulme karşı direnerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurduğunu hatırlatan Oğuz, bugünkü bağımsız yaşamlarının kahraman Mehmetçiklere ve Mücahitlere borçlu olduğunu belirtti.

Oğuz, mesajını, tüm halkın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutlayarak, şehitlere rahmet ve minnetle anarak, gazilere derin saygılarını sunarak tamamladı. Bu özel günün, Kıbrıs Türk halkı için anlam ve önem taşıdığını ifade etti.